XBMC video playback

This forum is for topics specific to the Raspberry Pi and Arch Linux ARM

XBMC video playback

Postby axiomaticincoherance » Thu Aug 21, 2014 6:57 pm

How do you get video to play through xbmc? Whenever I try only the audio plays with the visualisation in the background. The logs report the following error message:
19:24:19 T:2972709936 ERROR: COMXCoreComponent::DecoderEventHandler OMX.broadcom.video_decode - OMX_ErrorInsufficientResources, insufficient resources
19:24:19 T:2735875120 ERROR: OMXPlayerVideo : Error open video output

I believe it's because I haven't installed the correct packages to enable hardware acceleration. Could anyone who has managed to get xbmc to work properly tell me what packages they installed or send me the output of
Code: Select all
pacman -Q

so that I can find the right packages?

Mine are listed here: http://pastebin.com/vvzNRu52 and my full xbmc log is http://pastebin.com/qmHX3EgJ. I have a model B+ by the way.
axiomaticincoherance
 
Posts: 2
Joined: Thu Aug 21, 2014 4:41 pm

Re: XBMC video playback

Postby xbcn » Tue Aug 26, 2014 6:35 pm

You should increase the memory allocated to the gpu.

XBMC need at least 128M GPU memory to fully working.

Modify /boot/config.txt with adding gpu_mem=128
xbcn
 
Posts: 1
Joined: Tue Aug 26, 2014 6:33 pm

Re: XBMC video playback

Postby axiomaticincoherance » Wed Sep 03, 2014 1:35 pm

Thanks for the tip it worked like a charm. What I ended up doing was editing the line near the end of /boot/config.txt to be
Code: Select all
gpu_mem_512=128
axiomaticincoherance
 
Posts: 2
Joined: Thu Aug 21, 2014 4:41 pm


Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests