[How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 device

This forum is for Marvell Kirkwood devices such as the GoFlex Home/Net, PogoPlug v1/v2, SheevaPlug, and ZyXEL devices.

Re: [How-To] install Pogoplug software on ANY armv5 with ALA

Postby Socaltom » Tue Feb 26, 2013 6:48 pm

So I've now had the Pogo software working on two plugs. My problem was that I assumed that since I had previously registered the plug, that I didn't need to register it again ( wrong). You have to go through the full activation process and push the register button on the last page.

I had some different behaviour between the two plugs. One plug is a V3 pogoplug pro running RC.d. On it, anything I did to try and get it to make thumbnails failed. When I told it to refresh media through the web ui nothing happened.

The other plug is a pink V2, running systemd. On this one, on initial bootup it tried to create thumbnails, ( it failed, but the processing media warning came up and the list of media waiting for processing was populated) after a while it seemed to time out. I created the ffmpeg file above, but it didn't appear to do anything since my media is entirely avi and jpg files.

How to I determine what should be added to make thumbs from .avi and jpg files?

( fyi, I reverted the V3 plug and it created thumbs for all the media I had, and those thumbs were recognized by the V2) ( I moved the drive over)
Tom
Owned by me
Pink Pogo V2, Black Pogo V3, Zyxel NAS 325 v1,
Adminstrator for
Goflex net, Black V3, Black V2
Socaltom
 
Posts: 569
Joined: Thu Apr 07, 2011 2:21 pm
Location: The left side

Re: [How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 de

Postby moonman » Wed Feb 27, 2013 9:21 am

Created the package to simplify installation. OP updated.

Will have to research ffmpeg when I have more time.
Pogoplug V4 | GoFlex Home | Raspberry Pi 4 4GB | CuBox-i4 Pro | ClearFog | BeagleBone Black | Odroid U2 | Odroid C1 | Odroid XU4
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[armv5] Updated U-Boot | [armv5] NAND Rescue System
moonman
Developer
 
Posts: 3328
Joined: Sat Jan 15, 2011 3:36 am

Re: [How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 de

Postby Socaltom » Wed Feb 27, 2013 10:47 pm

moonman wrote:Created the package to simplify installation. OP updated.

Will have to research ffmpeg when I have more time.


Not sure what changed, but my V2 is making thumbnails. Webmin reports that a process called hbix is being called and its doing something with jpeg files, so I assume that is the thumbnailer for photos. I'm currently running the pogo software in concert with my motion camera setup, to its sharing the pictures saved by the motion software.
Tom
Owned by me
Pink Pogo V2, Black Pogo V3, Zyxel NAS 325 v1,
Adminstrator for
Goflex net, Black V3, Black V2
Socaltom
 
Posts: 569
Joined: Thu Apr 07, 2011 2:21 pm
Location: The left side

Re: [How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 de

Postby rummy » Thu Feb 28, 2013 8:30 pm

If you are feeling experimental or want to see if you can sort out the media issues, here's a couple of things you can do/try/play around with. WARNING: try all this at your own risk!

Getting your original svcid
turn your plug upside down, read the number on the bottom.. enter it without dashes :)
Or follow these steps..
Boot into the original pogoplug. No drives attached
Kill hbplug and hbwd..
Run hbplug by hand and watch the output.. one of the first few lines of output will probably be the id of your native plug. I think it will mention a boot parameter.
Kill it fairly quickly to make sure it doesn't update..
--- as far as I can tell it will try to update after 1 hour of running, or when you try to activate it, but there may be other times.
You may find this svcid is the same as the one printed on the bottom of your plug, mine is!
You should be able to put this into your conf file and you may not need to reactive when switching between pure-plug and ALARM.
I personally use it simply because it makes me feel better

Debugging ffmpeg problems
In your full alarm/debian boot or whatever..
Stop the pogoplug service
Change the conf so you will only serve a single empty scratch folder.
Copy a small scrap video to that folder.
Run hbplug by hand.
Watch the output, look to see anything it says about ffmpeg.. it should print out where its looking and what its trying to run.
Now you know where to put simple debug scripts that can print out what hbplug is trying to pass as arguments to the ffmpeg command.
Stop hbplug
Empty the scratch folder.. or at least the .cedata folder.
Run hbplug again, rinse and repeat.
Make especially sure you are using a scratch folder, accidentally deleting your library of family photos is not to be recommended.

And finally..on my system i added tcpport=89 to hbplug.conf - This means i can run apache on port 80 no probs... your firewall(or ISPs) may vary.
rummy
 
Posts: 10
Joined: Sun Jul 08, 2012 1:05 pm

Re: [How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 de

Postby Socaltom » Thu Feb 28, 2013 11:05 pm

Right now mine is working perfectly creating thumbs for jpegs and avi files. The only problem is that my motion software is uploading pictures and videos as fast or faster than the plug can create the thumbs. :lol:
Tom
Owned by me
Pink Pogo V2, Black Pogo V3, Zyxel NAS 325 v1,
Adminstrator for
Goflex net, Black V3, Black V2
Socaltom
 
Posts: 569
Joined: Thu Apr 07, 2011 2:21 pm
Location: The left side

Re: [How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 de

Postby Fma965 » Mon Mar 04, 2013 3:46 pm

Ok so i got the webui working

Image

But it won't find my drive.

Code: Select all
[root@alarm bin]# nano /etc/pogoplug.conf
  GNU nano 2.2.6           File: /etc/pogoplug.conf
#example below: vfsdir<number>=<name>,<path>
vfsdir0=plugdata,/media
installdir=/usr/local/cloudengines
#datadir=.
datadir=.
nohotplug=1


Any advice?

EDIT: ok so the manual way worked, thats because the manual way added the key to the conf file but the package didn't
Fma965
 
Posts: 53
Joined: Sun Mar 03, 2013 5:18 pm

Re: [How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 de

Postby lordesp27 » Thu Mar 14, 2013 2:11 am

i have problem installing this. i followed all the instruction and i dont know where i went wrong. device is offline when i go to pogoplug.com when i do the
./bin/hbplug | grep "CRYPTO KEY"
this is the result...

LIMITS: Successfully set fd limit to 4096
Updated OOM_ADJ for our selvs...
PROP-BL: Failed to open: /dev/xce: 2 No such file or directory
[210601.270][MAIN ][HBPLUG][08] CRYPTO KEY: VALID
^CPROP-BL: Failed to open: /dev/xce: 2 No such file or directory

in the pogoplug.com, it says pogoplug offline.

appreciate any help :)

this is my hbplug.conf

installdir=/usr/local/cloudengines
datadir=.
#example below: vfsdir<number>=<name>,<path>
vfsdir0=pogo,/media/xxxmedia
nohotplug=1
svcid=(delete out)
lordesp27
 
Posts: 28
Joined: Thu Feb 07, 2013 3:49 pm

Re: [How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 de

Postby moonman » Thu Mar 14, 2013 3:17 am

Either copy svcid from the bottom of the device into hbplug.conf or remove your device from my.pogoplug.com and register it again.
Pogoplug V4 | GoFlex Home | Raspberry Pi 4 4GB | CuBox-i4 Pro | ClearFog | BeagleBone Black | Odroid U2 | Odroid C1 | Odroid XU4
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[armv5] Updated U-Boot | [armv5] NAND Rescue System
moonman
Developer
 
Posts: 3328
Joined: Sat Jan 15, 2011 3:36 am

Re: [How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 de

Postby lordesp27 » Thu Mar 14, 2013 3:24 am

thank you moonman!!! your the best!! :)
lordesp27
 
Posts: 28
Joined: Thu Feb 07, 2013 3:49 pm

Re: [How-To] install my.pogoplug.com service on any armv5 de

Postby dikins » Sun Mar 17, 2013 8:50 pm

Thanks for a great guide!

Everything works fine for me but I have found out that pogoplug webui can only detect the volume of my sata drive but not usb disk. The funny thing is, I can still assess data on usb drive through webui. :? Is it something wrong?

PS Tiny correction is needed here :roll:

..."killall hbwd" then "systemctl start pogoPPlug.service"...
14. Go to my.pogoplug.com and ActivateDevice (at the very bottom of the page)

Enjoy.

NOTE: If you decide to to modify hbplug.conf later on, edit the one in /usr/local, NOT the one in /usr/local/cloudengines/bin. Then restart the service ("/etc/rc.d/pogoplug restart" for sysvinit) "killall hbwd" then "systemctl start pogopplug.service". hbplug.conf will be copied to .../bin automatically
dikins
 
Posts: 18
Joined: Fri Feb 15, 2013 6:58 pm

PreviousNext

Return to Marvell Kirkwood

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests