Raspberry Pi 3 aarch64, what's working (not)?

This is for ARMv8 based devices

Re: Raspberry Pi 3 aarch64, what's working (not)?

Postby sirspudd » Sun Mar 19, 2017 7:06 am

Hola,

I have had opengl working on the ARM64 image historically, but this ceased to be the case as of the end of last year.

I am now seeing:

[ 0.000000] cma: Failed to reserve 512 MiB

at boot, and have not yet established what is causing this to happen. Qt needs 256M in order to run the kind of pixmap dense applications I want to run on the device, and I exhaust graphical memory pretty damn quickly without being able to get a large CMA swath
sirspudd
 
Posts: 12
Joined: Tue Oct 30, 2012 8:46 pm

Re: Raspberry Pi 3 aarch64, what's working (not)?

Postby graysky » Sun Mar 19, 2017 11:49 am

You can assign more memory in /boot/config.txt ... see /boot/overlays/README
graysky
 
Posts: 356
Joined: Sun Jun 26, 2011 6:56 am
Location: /run/user/1000

Re: Raspberry Pi 3 aarch64, what's working (not)?

Postby sirspudd » Thu Mar 23, 2017 9:17 am

Hola graysky,

There is no /boot/overlays directory on my Arch aarch64 bit image; should there be?
sirspudd
 
Posts: 12
Joined: Tue Oct 30, 2012 8:46 pm

Re: Raspberry Pi 3 aarch64, what's working (not)?

Postby graysky » Thu Mar 23, 2017 6:36 pm

Ah, my bad.... that was for arm7h not aarch64. My /boot/config.txt from the aarch64 image:
Code: Select all
enable_uart=1
graysky
 
Posts: 356
Joined: Sun Jun 26, 2011 6:56 am
Location: /run/user/1000

Previous

Return to ARMv8 Devices

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest