BUG: kodi-rpi 16.0-1 with mysql database crashes

Development on core packages and the distribution goes on in here.

Re: BUG: kodi-rpi 16.0-1 with mysql database crashes

Postby graysky » Sun Mar 06, 2016 11:32 pm

I pulled down the new binutils and libmariadbclient packages. Upon restarting kodi-rbp, it did not produce errors but these new packages with kodi + an external mysqld causes playback errors including: video content not starting, video content starting but only audio being displayed (no video), and video content starting but not playing at all, just running in a fast forward state (the counter advances but nothing is displayed audio or video).

Downgrading the two packages and restating kodi fixes the problem entirely:
binutils (2.26-3 -> 2.26-2)
libmariadbclient (10.1.12-3 -> 10.1.11-1)

Journalctl output:
Code: Select all
journalctl -u kodi
...
systemd[1]: Started Starts an instance of Kodi.
kodi-standalone[1400]: sh: lsb_release: command not found
kodi-standalone[1400]: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
kodi-standalone[1400]: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
kodi-standalone[1400]: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
kodi-standalone[1400]: libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
kodi-standalone[1400]: eglCreateImageKHR:  failed to create image for buffer 0x74 target 12465 error 0x300c
kodi-standalone[1400]: eglCreateImageKHR:  failed to create image for buffer 0x78 target 12465 error 0x300c
kodi-standalone[1400]: eglCreateImageKHR:  failed to create image for buffer 0x79 target 12465 error 0x300c
kodi-standalone[1400]: eglCreateImageKHR:  failed to create image for buffer 0x7d target 12465 error 0x300c
kodi-standalone[1400]: eglCreateImageKHR:  failed to create image for buffer 0x92 target 12465 error 0x300c


When I attempted playback of some content the kodi log reveled many errors like this:
Code: Select all
18:33:10 T:1875899280   ERROR: COMXCoreComponent::DecoderEventHandler OMX.broadcom.audio_decode - OMX_ErrorInsufficientResources, insufficient resources
18:33:12 T:1621095312   ERROR: COMXCoreComponent::WaitForCommand OMX.broadcom.audio_mixer wait timeout event.eEvent 0x00000000 event.command 0x00000000 event.nData2 2
18:33:12 T:1621095312   ERROR: COMXCoreComponent::WaitForCommand - OMX.broadcom.audio_mixer failed with omx_err(0x80001011)
18:33:12 T:1621095312   ERROR: COMXCoreComponent::Establish - Error setting state to idle OMX.broadcom.audio_decode omx_err(0x80001011)
18:33:12 T:1621095312   ERROR: COMXAudio::PortSettingsChanged - m_omx_tunnel_decoder.Establish omx_err(0x80001011)
18:33:12 T:1621095312   ERROR: COMXAudio::AddPackets - error PortSettingsChanged omx_err(0x00000000)
18:33:12 T:1664934800  NOTICE: OMXClock using audio as reference
18:33:12 T:1621095312   ERROR: COMXAudio::Decode timeout
18:33:12 T:1629483920  NOTICE: not a 3D movie
18:33:12 T:1629483920  NOTICE: Display resolution DESKTOP : 1920x1080 (1920x1080) @ 60.00 - Full Screen (16)
18:33:12 T:1621095312   ERROR: COMXAudio::Decode timeout
18:33:12 T:1629483920   ERROR: Previous line repeats 87 times.
18:33:12 T:1629483920 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
18:33:12 T:1621095312   ERROR: COMXAudio::Decode timeout
18:33:12 T:1629483920   ERROR: Previous line repeats 60 times.
18:33:12 T:1629483920 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
...


The entire log can be found here.
graysky
 
Posts: 355
Joined: Sun Jun 26, 2011 6:56 am
Location: /run/user/1000

Re: BUG: kodi-rpi 16.0-1 with mysql database crashes

Postby WarheadsSE » Mon Mar 07, 2016 3:31 pm

I think there are already several posts in this forum about this.
Core Developer
Remember: Arch Linux ARM is entirely community donation supported!
WarheadsSE
Developer
 
Posts: 6729
Joined: Mon Oct 18, 2010 2:12 pm

Re: BUG: kodi-rpi 16.0-1 with mysql database crashes

Postby graysky » Mon Mar 07, 2016 8:10 pm

My searchfu must be terrible. Can you point me to one you feel is relevant? I can't get over the fact that it just started happening upon the recent update and that it is reversible by downgrading.

EDIT: I am allocating 128M of memory to the GPU (have been since I setup the box) if you think that is the problem...
Code: Select all
% sed '/^#/d' /boot/config.txt
gpu_mem=128


EDIT: I bumped it up to 256M and the problem seems to have gone away. Odd that it was triggered by this update. Thank you again and thank you to the development team. Arch ARM is the best distro for these devices thanks to your collective efforts :D
graysky
 
Posts: 355
Joined: Sun Jun 26, 2011 6:56 am
Location: /run/user/1000

Previous

Return to Arch Linux ARM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest