Logitech Media Server won't start

This forum is for discussion about general software issues.

Logitech Media Server won't start

Postby will74 » Fri Oct 17, 2014 2:00 pm

Hello,

First, thank you everyone for all of the help I have found on this forum as I have a blast using my pogoplug with ALARM.

I am currently trying to install both squeezelite and squeezebox (using the excellent tutorial here: http://blog.qnology.com/2013/03/tutoria ... linux.html) to play music using the USB DAC I have attached. I installed squeezelite and it is running and appears to be working, however the logitech media server won't run. When I start the logitech media server, it appears to just stop immediatly as can be seen from running the status below.

Code: Select all
[root@will-server ~]# systemctl start logitechmediaserver
[root@will-server ~]# systemctl status logitechmediaserver -l
logitechmediaserver.service - Logitech Media Server Daemon
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/logitechmediaserver.service; enabled)
   Active: inactive (dead) since Fri 2014-10-17 08:28:19 EDT; 1s ago
  Process: 27734 ExecStart=/opt/logitechmediaserver/slimserver.pl --prefsdir /opt/logitechmediase                             rver/prefs --cachedir /opt/logitechmediaserver/cache --logdir /opt/logitechmediaserver/Logs (code                             =exited, status=0/SUCCESS)
 Main PID: 27734 (code=exited, status=0/SUCCESS)

Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: *******
Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: NOTE:
Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: If you're running some unsupported Linux/Unix platform, please use the buildme.sh
Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: script located here:
Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: https://github.com/Logitech/slimserver-vendor/tree/public/7.8/CPAN
Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: If 7.8 is outdated by the time you read this, Replace "7.8" with the major version
Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: You should never need to do this if you're on Windows or Mac OSX. If the installers
Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: don't work for you, ask for help and/or report a bug.
Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: *******
Oct 17 08:28:19 will-server slimserver.pl[27734]: Exiting..


From the note, and from searching around on google, I think what it is trying to tell me is that I need to build a compatible version of perl on my system, however I was unable to figure out a way to do this. Am I correct in what I need to do to fix this problem? If not, does anyone have any idea what the issue I am having is?

Thank you in advance for any help that you may provide! Let me know if there is any other information that might be needed to help with this issue.
will74
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 17, 2014 12:41 pm

Re: Logitech Media Server won't start

Postby pepedog » Fri Oct 17, 2014 5:01 pm

This guy has done a good job, tried it myself
https://github.com/SqueezeOnArch/soa-aur
pepedog
Developer
 
Posts: 2431
Joined: Mon Jun 07, 2010 3:30 pm
Location: London UK


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest