Mirrors not getting synced?

This forum is for discussion about general software issues.

Mirrors not getting synced?

Postby andiling » Sat Aug 11, 2018 4:20 pm

Hello,
I noticed that the alarm mirrors seem to not getting synced.
Just as an example: https://archlinuxarm.org/packages/armv7 ... aspberrypi
Latest is: 4.14.61-1
On mirrors I can only find: 4.14.59-1
The same is with other packages, too.
Is there any known issue?
Best,
Andreas
andiling
 
Posts: 34
Joined: Sun Mar 06, 2016 8:34 pm

Re: Mirrors not getting synced?

Postby bulletmark » Sat Aug 11, 2018 10:50 pm

My RPi model 1 was failing to update earlier due to that exact same missing file but it updated ok just within the last few minutes. However, my RPi model 2 and 3 are still failing with the following error:

Code: Select all
pi3:~ sudo pacman -Syyu
:: Synchronizing package databases...
 core                      212.5 KiB  2.59M/s 00:00 [##########################] 100%
 extra                       2.2 MiB  4.39M/s 00:01 [##########################] 100%
 community                   4.7 MiB  4.35M/s 00:01 [##########################] 100%
 alarm                     111.2 KiB  5.43M/s 00:00 [##########################] 100%
 aur                         6.1 KiB  0.00B/s 00:00 [##########################] 100%
:: Starting full system upgrade...
resolving dependencies...
looking for conflicting packages...
error: failed to prepare transaction (could not satisfy dependencies)
:: installing perl (5.28.0-1) breaks dependency 'perl<5.27' required by perl-io-tty
bulletmark
 
Posts: 40
Joined: Tue Oct 13, 2015 10:17 pm

Re: Mirrors not getting synced?

Postby bulletmark » Wed Aug 15, 2018 10:24 pm

My problem is that I have been using the Australian mirror which is still broken today. The sponsor link at https://archlinuxarm.org/about/mirrors is dead so it seems that mirror is not supported anymore. I changed to Singapore and all good.
bulletmark
 
Posts: 40
Joined: Tue Oct 13, 2015 10:17 pm

Re: Mirrors not getting synced?

Postby bulletmark » Sun Aug 26, 2018 10:33 pm

Australian mirror came good and worked for a week or so but is broken with various 404's today (across the 2 different architectures I use). The link to that mirror at https://archlinuxarm.org/about/mirrors still does not work.

Unfortunately any other mirror I try is vastly slower.

Posting about any issues here in the forums has long largely been waste of time but IRC (which the developers seem to want us to use) is simply a hopeless support mechanism.
bulletmark
 
Posts: 40
Joined: Tue Oct 13, 2015 10:17 pm


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest